Tarsus Mutfağı
Tarsus coğrafi konumu nedeniyle Akdeniz, Türk ve Orta Doğu mutfaklarının karışımını yansıtan oldukça zengin bir yemek geleneğine sahiptir. Bu sebeple etli, sebzeli, tahıllı, zeytinyağlı ve yoğurtlu yemekler bir arada bulunmaktadır. Et ağırlıklı Tarsus mutfağının değişmeyen yemeklerini kebap ve fındık lahmacun oluşturmaktadır. Humus ise diğer mutfakların aksine sıcak ve bol tereyağlı sunulmaktadır. İçli köfte, yüksük çorbası, tatar çorbası ve analı kızlı başlangıç menüsünde ikram edildiği gibi ana yemek olarak da sofralardaki yerini almaktadır. Tatlılarda ise cevizli Tarsus baklavası, yayla bandırması, cezerye, karakuş tatlısı, mamül, kerebiç, şam tatlı ve beyaz bandırma en beğenilen çeşitler arasındadır. Ayrıca Tarsus’un geleneksel mimarisinin yansıdığı sokaklarda, otantik kostümlü seyyar satıcılar tarafından hazırlanan şalgam, boyan (meyan kökü), karsambaç v.b lezzetler oldukça ilgi görmektedir.